sâmbătă, 13 februarie 2010

10 Metode usoare pentru relationarea tatalui cu bebelusul

Tatii se simt deseori lasati la o parte atunci cand vine vorba despre relationarea cu copiii. Aici se regasesc cateva idei pentru a asigura cele mai puternice legaturi!

Tatii si viitorii tati se simt deseori ca si cum au fost „lasati pe dinafara” atunci cand vine vorba despre legatura cu copiii lor. Un tata nu poate simti cum creste bebelusul in interiorul sau (probabil cea mai importanta legatura dintre mama si copil), nici nu poate simti aceeasi experienta privind legatura mamelor, atunci cand alapteaza. Dar, aceasta nu inseamna ca tatal nu poate relationa cu bebelusul.

Aici sunt prezentate 10 cai simple pentru a va asigura ca Tatal si Bebelusul dezvolta o conexiune puternica. Aceste sfaturi utile vin direct de la cei care cunosc aceste lucruri: alte mame si tati!

Vorbiti cu bebelusul chiar si in perioada intrauterina
O cercetare revolutionara impreuna cu o echipa de psihologi de la Queens si obstetricieni din Hangzhou, China,au atestat faptul ca bebelusii pot distinge vocile parintilor lor de cele ale strainilor, incepand de la 30 de saptamani de cand se afla in uter. Vocile masculine, care sunt mai joase ca tonalitate sunt mai usor de receptat pentru bebelusi decat vocile cu tonalitate mai inalta ale femeilor. Acelasi studiu a descoperit ca daca tatii le vorbesc bebelusilor inainte de nastere, nou-nascutii vor recunoaste vocea tatalui.

A canta sau a citi povesti bebelusului este, de asemenea, un mod eficient de relationare, asadar puteti profita de aceasta sansa de a va exersa corzile vocale! Nu conteaza de fapt ce anume cantati – copilul dvs. nu va intelege cuvintele, dar va poate raspunde la melodie prin miscari in burtica mamei.

Participati la Nastere
Fiti alaturi de sotie in timpul travaliului, tinand-o de mana si amintindu-i ce bine va fi cand isi va strange copilul in brate. Ofera-i un sprijin in aceste clipe si fii alaturi de ea zi si noapte, deoarece amandoi ati participat la conceperea copilului si este normal sa fiti amndoi implicati cand acesta se va naste.

Masajul bebelusului
Masarea bebelusului il stimuleaza si poate ajuta un tata sa realizeze o legatura cu copilul sau. Masajul ajuta, de asemenea, bebelusii la digestie, diminueaza colicele, calmeaza tensiunea, ajuta la respiratie si accelereaza cresterea. Cere sfatul unor mamici sau chiar medicului referitoare la masajul bebelusului. Informeaza-te ce uleiuri si lotiuni sunt sigur de utilizat pe pielea delicata a acestuia.


Aratati afectiune copilului

Intrati in cada impreuna cu bebelusul dvs.! Acesta este un mod fantastic pentru a relationa cu bebelusul.

Multi bebelusi sunt speriati atunci cand sunt asezati in cada si s-ar putea sa nu le placa acest lucru, astfel incat intrarea unuia dintre parinti in cada impreuna cu bebelusul poate deveni o experienta foarte linistitoare.

Tineti Bebelusul in Brate

O alta idee buna este ca tatal sa puna bebelusul pe umeri sau intr-un carucior si ss mearga cu el pentru a-si indeplini sarcinile din ziua respectiva. Acest lucru poate parea evident, dar poate fi omis ca mijloc eficient pentru tata, atat de a face treaba, cat si de a-i oferi bebelusului sprijin in timp ce pastreaza contactul apropiat.

Ridicati-va in picioare si Dansati!
Copiii adora sa danseze, fie lipiti de pieptul parintilor, fie tinuti in brate. Cei mici se bucura atunci cand sunt leganati usor, si acest lucru nu numai ca ajuta tatal si bebelusul sa relationeze, dar poate, de asemenea, sa aline si sa linisteasca un bebelus agitat. Cu putin noroc, poate chiar sa il adoarma!

Contribuiti la encesitatile bebelusului
Desi multi proaspeti tatici si mamici pot simti putin disconfort in legatura cu bebelusul, un proaspat tatic este la fel de dornic ca o mamica, sa invete ce trebuie sa faca. Daca tatal este constient de obiceiurilebebelusului, el va putea sa contribuie la hranire, schimbarea scutecelor si la alte activitati zilnice legate de bebelus, inclusiv baia si mersul la plimbare.

Plimbari in parc
Daca sunteti genul de barbat bine dispus si sanatos, nu exista nici o scuza pentru a nu pregati caruciorul si a merge la o plimbare de inviorare sau de a face jogging. Acestea vor adormi un bebelus capricios si va vor ajuta sa va clarificati gandurile, in timp ce beneficiati amandoi de aer curat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu