sâmbătă, 13 februarie 2010

Auzul bebelusului

Copilul meu adoarme pe orice zgomot. Cum pot sa imi dau seama daca reactia ei la zgomot e normala?
Copii sunt fiinte nemaipomenite. Ei pot sa adoarma la soneria telefonului sau chiar si la auzul latratului cainelui. Acest lucru e foarte normal si nu indica faptul ca copilul tau ar putea avea deficiente de auz, mai degraba, are nevoie de mai mult somn. E mai bine sa testezi capacitatea copilului tau de reactiona la zgomot cand este treaz si alert.

Aici sunt cateva teste rapide pentru a verifica reactia la zgomot:
Daca copilul are mai putin de 3 luni, bate din palme cand este asezat cu spatele. Daca se sperie, totul este bine. Daca nu are nicio reactie, repeta bataia din palme.

Daca copilul este mai mare, intre 4 si 6 luni, ar trebui sa o duci la un control. Striga-l pe nume si observa daca se intoarce sau reactioneaza la zgomot. Ar putea de asemenea sa observi ca incearca sa depisteze de unde vine acel zgomot.

Intre 6 si 10 luni copilul tau ar trebui sa raspunda la numele lui sau la sunete familiare precum sunetul telefonului si zgomotul facut de aspirator.

Intre 10 si 15 luni el ar trebui sa poate sa indice ce un obiect familiar dintr-o poza cand este intrebat.

Daca in cazul testelor de mai sus nu primesti niciun raspuns consulta un pediatru. Deoarece majoritatea copiilor au auz excelent, orice schimbare a reactiei auditive poate fi cauza unei raceli sau a unei probleme temporare, sau ar putea fi preocupata de altceva pentru a acorda atentie zgomotului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu