sâmbătă, 13 februarie 2010

Avantajele laptelui praf pentru bebelusi


Alaptarea este considerata cea mai buna solutie pentru nutritia sugarilor, dar nu este potrivita pentru toate mamele. Formulele de lapte din comert sunt o alternativa buna la laptele de mama si contin unele vitamine si nutrienti pe care bebelusii alaptati trebuie sa-i primeasca cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Fiind produse in conditii sterile, formulele din comert incearca sa copieze laptele de mama folosind o combinatie complexa de proteine, zaharuri, grasimi si vitamine, care ar fi imposibil de realizat acasa. Asadar, daca nu iti alaptezi copilul, este important sa folosesti doar formula de lapte din comert si sa nu incerci sa creezi acasa o formula.
Dincolo de unele probleme medicale care ar putea impiedica femeile sa alapteze, unele considera acest proces prea dificil sau stresant. Mai jos vei regasi o lista cu motive care le determina pe femei sa aleaga hranirea copilului cu ajutorului formulei de lapte:

Comoditate. Oricare din parinti poate sa hraneasca bebelusul cu formula de lapte, desi acest lucru este adevarat si pentru mamele care folosesc pompa pentru san. Mama poate astfel sa imparta aceasta activitate cu partenerul si il ajuta pe acesta sa se implice mai mult in cresterea copilului si sa creeze o legatura emotionala intre bebelus si partener.

Flexibilitatea. O data ce biberonul este pregatit, mama poate sa lase copilul in grija partenerului sau a unei dadace si va stii ca bebelusul va fi hranit si ingrijit. Nu este nevoie sa pompezi lapte sau sa-ti programezi serviciul sau alte obligatii si activitati in functie de programul de hranire al bebelusului. In plus, nu trebuie sa gasesti un loc mai ferit pentru a alapta in public. Totusi, daca esti plecata de acasa impreuna cu bebelusul, trebuie sa duci toate lucrurile necesare pentru a prepara laptele.

Timpul si frecventa meselor. Deoarece formula de lapte se digera mai incet decat laptele de mama, bebelusii hraniti astfel trebuie sa fie hraniti mai rar decat cei alaptati.

Dieta. Femeile care aleg sa hraneasca bebelusii cu formula, nu trebuie sa se gandeasca daca alimentatia lor ar putea afecta bebelusii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu