sâmbătă, 13 februarie 2010

Cadourile perfecte pentru nou-nascuti

Cel mai bun motiv pentru a sarbatori este nasterea unui copil. Desigur, orice sarbatoare cere gasirea unui cadou pentru nou-nascut.
Chiar daca optezi pentru un cadou clasic-haine, asternuturi, un suvernir din argint- sau ceva mai creativ, nou-nascutul va aprecia, chiar daca nu va putea sa iti trimita un bilet de multumire inca.

Citirea horoscopului. Care este semnul zodiacal al copilului?

Trebuie sa recunosti: desi esti sceptica in privinta astrologiei, cateodata nu te poti abtine sa consulti horoscopul zilnic. Multi parinti gandesc la fel, astfel ca un cadou interesant ar fi o programare la un astrolog pentru intocmirea unui profil al temperamentului copilului. Un astfel de profil, bazat pe semnul zodiacal si data nasterii, va fi un suvenir pentru albumul copilului.

Trusa de calatorie

Poti sa ajuti un nou-nascut sa calatoreasca cu stil daca ii daruiesti o trusa plina cu toate lucrurile necesare. Aceasta trusa ar putea contine un scaun de masina cu parasolar, jucarii de masina si o pereche de ochelari de soare pentru copii. Majoritatea noilor parinti au investit deja intr-un scaun de masina pentru nou-nascuti pentru a-si aduce copilul acasa de la maternitate. Ideal ar fi sa cauti un model de scaun pentru copii mai mari (recomandarile pentru un astfel de model se refera la copii cu greutatea de minim 9 kg). Parintii acestuia iti vor multumi pentru jucarii, deoarece copilul va fi preocupat cu acestea lasand parintii sa se concentreze la drum, iar parasolarul si ochelarii vor proteja pielea si ochii sensibili ai copilului.

Leagan

Atat parintii, cat si nou-nascutul se vor bucura de un leagan. Copilul se va juca fara sa faca probleme parintilor si acestia vor putea sa isi faca treburile prin casa stiind ca acesta este in siguranta. Leaganul este alcatuit dintr-un material moale plasat pe un cadru de metal sau din plastic si are bretele pentru siguranta. Unele modele functioneaza pe baterie pentru a crea o miscare ritmica de leganare.

Perna de sprijin

Aceasta este folositoare atat pentru copil atunci cand invata sa stea drept, cat si pentru mama atunci cand alapteaza, pentru a-l tine pe copil confortabil la nivelul sanului. Perna, acoperita intr-un material in culori puternice, il incurajeaza pe bebelus sa se cuibareasca comod.

Cadouri pentru calmarea copilului pe timpul noptii

De ce plang nou-nascutii noaptea? Nu putem oferi un raspuns la aceasta intrebare, dar putem sa sugeram o serie de lucruri care sa faca noptile lungi mai usor de suportat. Printre acestea, se numara o lampa cu lumina confortabila sau cantece de leagan.

Cont de economii

Nu poti da gres cu bani. Daca investesti intr-un fond mutual sau deschizi un cont de economii sau cumperi niste actiuni pentru bebelus, te vei asigura ca va avea economii cand va creste. Daca poti, depune bani annual sau de doua ori pe an, iar parintii vor fi recunoscatori.

Cartea ta preferata de povesti si o scrisoare personala. Daruieste copilului cartea ta preferata de povesti pentru copii si strecoara intre paginile sale o scrisoare catre bebelus. Spune-i cat de mult iti place cartea, cat de mult inseamna pentru tine si ca abia astepti sa o cititi impreuna. In plus, poti sa asterni pe hartie niste ganduri si sperante pe care le ai pentru copil. Adauga o poza cu tine si cu bebelusul si o taietura dintr-un ziar din ziua in care s-a nascut, iar acest cadou se va dovedi un prim pas catre o relatie trainica intre tine si el.

Biblioteca pentru copii

Nu exista cadou mai bun pentru un nou-nascut decat un raft plin de carti clasice pentru copii. Pe masura ce bebelusul creste si asculta aceste povesti, va invata sa aprecieze literatura si cuvantul scris. Strecoara printre cartile cu coperti colorate niste carti mai vechi. Copilul va aprecia si mirosul cartilor mai vechi.

Salteluta de joaca

Mediul inconjurator al copiilor poate deveni mai fascinant cu ajutorul unei saltelute- un instrument care include o saltea si cateva jucarii suspendate pe niste bare moi. Oglinzile colorate, jucariile care fac zgomot si obiectele de diferite marimi, forme si culori atarna deasupra copilului, incurajand dezvoltarea vederii si a abilitatilor fizice. Fiindca sunt portabile si nu sunt grele, acestea pot fi transportate in calatorii.
Jucarii. Trebuie sa recunoastem: copiii iubesc jucariile. Jucariile in culori tari si modelele alb-negru vor provoca bebelusul si vor ajuta la dezvoltarea vederii sale. Jucariile moi permit copilului sa le exploreze cu gura. Una dintre cele mai bune jucarii este Whoozit, un partener de joaca prietenos care are modele stimulatoare in alb si negru, brate moi si picioare colorate care scoate niste sunete interesante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu