sâmbătă, 13 februarie 2010

Ce sa fac cand bebelusul plange?

Bebelusii plang chiar si atunci cand au depasit stadiul de nou-nascuti. Plansetul poate fi cauzat de:

1. Anxietate- unii bebelusi se ingrijoreaza cand nu esti in campul lor vizual, in special dupa primele 7-8 luni

2. Vor companie- acum incepe stadiul in care copiii plang doar pentru ca sa vii la ei si sa ii alinti. Copilul tau nu face asta pentru a te manipula, el are nevoie de atentia si grija ta.

3. Cresterea dintilor- nu toata lumea este de acord ca bebelusii plang deoarece le cresc dintisorii, dar multi parinti spun ca acesta este unul din motive principale ale plansetului cand acest stadiul de dezvoltare are loc.

4.Temperamentul- fiecare copil este diferit si unii vor fi mai mofturosi decat altii si au tendinta de a plange, uneori chiar din primele zile fara sa aiba un motiv anume.

5 .Bebelusi irascibili- unii bebelusi sunt foarte sensibili la atingere sau la schimbari.

6. Nastere dificila- daca, spre exemplu, unii copii s-au nascut prematur sau cei care au necesitat sa fie monitorizati la spital cate zile au tendinta de a fi mai sensibili

7 .Schimbare de mediu- nou-nascutii pot sa fie sensibli la schimbari in mediul sau in activitatile de rutina

8 .Stadiul de dezvoltare- bebelusii plang mai des inainte de schimbari in crestere sau inainte de a asimila noi cunostinte

9. Tensiunea- unii copii simt cand parintii lor sunt stresati, iar acest lucru poate sa le afecteze comportamentul. Dar trebuie sa delimitezi clar daca plansetul copilului tau creaza tensiunea sau faptul ca este tensionata il face pe copil sa planga

10. Ii este frica- copilul tau nu se simte in siguranta, fara a avea neaparat un motiv, spre exemplu sunetul aspiratorului sau atunci cand vede anumite animale, pot contribui la agitatia sa

11. Cand pierde un obiect de care s-a atasat- cand copilul tau se ataseaza de un obiect, precum o jucarie preferata

12. Lovituri si zgarieturi- in mod evident, acestea sunt cele mai posibile atunci cand copilul studieaza in mod curios lucrurile din jurul sau

Un planset care este cauzat de reactia ta la actiunile sale are loc mai tarziu. Spre exemplu cand stie ca te-a suparat sau cand este plictisit de o anume activitate, aceasta fiind modul lui de a comunica cu tine.

De ce plange noaptea?
La varsta de 1 an, o medie de 1 din 3 copii se trezesc din somn noaptea.Plansetul nocturn poate fi cel mai greu de suportat dupa o zi obositoare. Daca bebelusul tau are mai mult de 6-7 luni cere un consult pediatric pentru a indentifica ce il supara.

Cercul vicios al plansetului
Copilul tau plange pentru ca stie ca esti tensionata sau obosita sau esti tensionata si obosita pentru ca copilul tau plange? Copilasii nu iti citesc gandurile, desi daca cineva ii tine in brate intr-o maniera gresita nu se simt confortabil si plang drept consecinta.
Incearca sa iti destinzi muschii si sa iti relaxezi umerii.Incearca sa ii zambesti copilului tau- chiar daca nu simti nevoie de a zambi. Copilul tau va simti starea de linisti ce aceasta ii este transmisa de tine.

Nu te panica
Copilul tau nu va plange mereu. In general, pe masura ce creste devine interesant ce se intampla in jurul lui si in consecinta plange mai rar. Uneori s-ar putea sa simti ca iti pierzi rabdarea. In astfel de momente, aseaza copilul in patut si incearca sa te calmezi. Va trece si aceasta perioada care este necesara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu