sâmbătă, 13 februarie 2010

Cresterea dintilor si muscaturile in timpul alaptarii


Exista cateva lucruri foarte important de stiut referitoare la cresterea dintilor si muscarea sanilor de catre bebelus in timpul alaptarii. Daca intentionezi sa alaptezi o perioada mai indelungata de timp, mameloanele risca sa fie muscate de bebelus, mai devreme sau mai tarziu. Exista o gama larga de motive pentru care se intampla acest lucru. Astfel, daca doresti sa te feresti de durerea cauzata de muscaturi, este recomandat sa inveti cate ceva despre aceste motive. Asta te va ajuta sa recunosti momentele in care bebelusul va incepe sa muste.

Copilului ii cresc dintii

Cea mai obisnuita perioada in care bebelusul tinde sa muste este in decursul primului an. In particular, aceasta este perioada de crestere a dintilor sai. Cresterea dintilor este un proces care face ca lucrurile sa fie inconfortabile pentru bebelus. De fapt, in anumite cazuri, poate fi un proces foarte dureros. Astfel, exista o tendinta in cazul unor bebelusi de a mesteca unele obiecte, pentru a-si calma disconfortul sau durerea, cauzate de cresterea dintilor. in acest caz, obiectele pentru ei sunt de obicei mameloanele.

De cele mai multe ori, in perioada cresterii dintilor si muscarii, mamele tind sa indeparteze in mod instantaneu bebelusii. Totusi, acest lucru va duce doar la o durere mai mare. Daca muscarea nu este foarte dureroasa, poti continua sa alaptezi. Este mai important sa inveti tehnica ce poate opri bebelusul sa faca acest lucru. Spre exemplu, in loc sa il indepartezi, este mai bine sa il apropi mai mult. Trebuie sa faci acest lucru incet, dar in mod ferm. Aminteste-ti intotdeauna ca bebelusii inteleg limbajul mamei. Astfel, in cele mai multe cazuri, a spune „NU” este considerat drept insuficient. Trebuie sa ramai credincioasa procesului de cateva ori. Aceasta inseamna ca daca bebelusul musca din nou, trebuie sa spui din nou „NU” copilului, si sa intrerupi alaptarea cateva minute. Acest lucru va da bebelusului sentimentul de pedeapsa si el sau ea nu il va mai repeta.

In plus, in timp ce opresti alaptarea, poti incerca, de asemenea, sa ii dai un morcov sa il mestece in timp ce folosesti acel moment pentru a sterge mamelonul. In cazul in care cresterea dintilor si muscarea au cauzat durere mamelonului, poti, de asemenea, sa aplicati lanolina modificata.

In final, cresterea dintilor este doar unul dintre motive. Unii bebelusi tind, de asemenea, sa muste pentru a indica faptul ca au baut suficient lapte si ca nu mai vor. Totusi, aceasta se intampla de obicei in cazul gemenilor si tripletilor, iar mama trebuie sa alapteze mai mult de un copil. In majoritatea cazurilor, copilasii si muscarea reprezinta un lucru diferit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu