sâmbătă, 13 februarie 2010

Întelegerea Sughiturilor Bebelusului


Sughitul regulat este cu siguranta, normal si nu reprezinta o cauza de ingrijorare. Aminteste-ti momentele in care bebelusul sughite si daca bebelusul prezenta acest sughit in timp ce erai insarcinata

In timpul sarcinii, mama poate simti miscari regulate, ritmice, care dureaza de la cateva minute pana la 30 de minute. Aceste sughituri pot incepe inca din primul trimestru, dar majoritatea mamicilor nu stiu despre ce e vorba, pana in momentul in care copilul se dezvolta mai mult – in general, in al doilea trimestru.

Sughiturile apar atunci cand diafragma (muschiul care ne ajuta la respiratie) se contracta puternic. Cauza sau motivul pentru care copiii sughita atat de mult nu este cunoscuta. O teorie referitoare la sughiturile intrauterine sugereaza faptul aceasta miscare regulata, ritmica a diafragmei poate ajuta bebelusul sa respire atunci cand se naste.

In general, sughiturile par sa ii deranjeze pe parinti mai mult decat il deranjeaza pe copil insusi. Daca sughiturile sunt prelungite si intrerup alaptatul, unii bebelusi vor incepe sa se agite. Dar, de obicei, pe masura ce bebelusul creste, sesiunile se vor rari. in general, dupa primul an de viata, ele vor fi mult mai putin frecvente. Unii bebelusi care au reflux gastro-esofagian pot fi mai expusi la sughit.
Tratarea Sughiturilor Bebelusului
Unele lucruri pe care trebuie sa le incerci pentru a opri sughitul bebelusului:
Sa alaptatezi sau sa il lasi sa soarba dintr-o cana sau o sticla. Acest lucru poate ajuta uneori diafragma sa se relaxeze.

Sa il legeni si sa il mangai pana cand acestea trec.

In general, elementul – cheie pentru a scapa de sughit este timpul. Sughitul va trece, insa daca mai sunteti totusi, ingrijorata in legatura cu bebelusul, consulta medicul pediatru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu