sâmbătă, 13 februarie 2010

Miscarile bebelusului in burta mamei

Bebelusul incepe sa se miste in saptamana a 10-a a sarcinii, de indata ce grupele mari de muschi s-au dezvoltat, formand un strat subtire intre oase si piele. In mod normal, mamica nu simte miscarile fatului asa repede. Uneori aceste miscari se pot monitoriza la un control cu ultrasunete. Odata ce sistemul muscular al fatului s-a fortificat miscarea este resimtita in mod frecvent, acest lucru se intampla intre 16 si 26 de saptamani.

Daca aceasta este prima ta sarcina, poate fi dificil sa percepti aceasta miscare la inceput. In sarcinile urmatoare, multe mame cunosc deja senzatiile. Multe femei descriu aceste miscari precum” fluturi in stomac” sau “mici bule de aer” langa cordonul ombilical. Dupa cateva saptamani de miscari frecvente si sporadice, senzatia devine mai puternica si se aseamana tot mai mult cu lovituri si miscare.


Constitutia corpului mamei poate afecta abilitatea de a simti miscarile bebelusului. Cand ai un strat subtire de tesut adipos pe burta, nervii din piele sunt mai aproape de copil. Daca stratul de tesut adipos este mai gros s-ar putea sa simti miscarile putin mai tarziu fata de momentul in care se produc.

Partenerul tau si alti oameni nu vor simti aceste miscari daca ating buricul tau pana cand sarcina avanseaza la 2 sau 4 saptamanii dupa ce tu ai avut aceste senzatii. Daca ai mai mult de 22 de saptamani de gravidie sau simti ca copilul tau este activ, un truc pentru a face observate aceste senzatii si pentru ceilalti este sa pui un servetel de hartie pe burta cand stai culcata. Cu miscarile copilulului servetelul se va muta, aducand un zambet pe fata celor care observa aceasta minune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu