sâmbătă, 13 februarie 2010

Sfaturi pentru ca bebelusul sa adoarma

In ciuda dorintei tuturor mamelor nu este posibil sa bati din palme si bebelusul sa adoarma instant, desi acest lucru ar fi minunat!
Somnul nu e ceva ce poti induce cu forta, indiferent de cat de mult ti-ai dori acest lucru. Totusi a forma un cadru propice pentru ca bebelusul sa adoarma mai repede poate fi o modalitate eficienta pentru formarea unui astfel de obicei, facand copilul sa stie ca noaptea el trebuie sa doarma.

Recunoastele semnele de oboseala ale copilului

Ora 19 poate sa fie ora de somn in cele mai multe nopti, insa daca bebelusul prezinta semne de oboseala mai devreme, trimite-l la culcarea mai repede. Un bebelus supraobosit este mai greu de linistit si este cu atat mai probabil sa se trezeasca des in timpul noptii. Este foarte posibil sa trebuiasca sa petreci jumatate de ora cu el, ajutandu-l sa se calmeze dupa o zi agitata.
Fa-i patutul confortabil si primitor
Patul copilulul ar trebui sa fie pozitionat intr-un loc cald din camera, care ar trebui sa fie curat si uscat. Totodata decoreaza-i patutul cu asternuturi pufoase.
Asigura-te ca bebelusul este curat, uscat si hranit. Un bebelus care a fost imbaiat, imbracat in haine curate, pijamale confortabile, are scutecul schimbat si a fost hranit nu are niciun motiv sa nu doarma.

Creaza un ambient care induce somnul

Stinge lumina sau creaza o lumina diafana. Daca camera copilului are rolete, jaluzele sau draperii care blocheaza lumina din exterior, cu atat mai bine. Intunericul total nu este necesar si daca putina lumina este prezenta, spre exemplu de la o veioza sau de la un bec lasat aprins pe hol vei putea sa il verifici fara a-l deranja.
Aromoterapia poate fi folositoare in a ajuta copilul sa se calmeze. Uleiurile esentiale de lavanda si musetel sunt recomandate.
Sunete care produc somnolenta. Acestea evoca perioada in care bebelusul a petrecut 9 luni in pantec si a ascultat bataile inimii tale si alte sunete de acest fel. Linistea completa nu este necesara pentru a dormi si bebelusul tau se va simti confortabil ascultand sunete ambientale, linistitoare.
Muzica clasica poate sa fie de asemenea relaxanta. De asemena un ceas care ticaie poate fi un sunet placut. Cel mai bun lucru din a asculta muzica este ca induce o stare de liniste.

Persista in a incerca sa adormi bebelusului

Copii raspund pozitiv la rutina. Incercand sa mentii o rutina a somnului nocturn, bebelusul tau va stii ce trebuie sa faca la venirea noptii. Chiar daca nu vei reusi de prima data, persista folosind chiar aromaterapia si muzica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu