sâmbătă, 13 februarie 2010

Cum previn iritatia cauzata de scutec?

Mai jos regasesti o lista cu cele mai bune masuri de prevenire a iritatiei cauzata de scutec:

Cea mai buna aparare impotriva iritatiei cauzata de scutec este sa pastrezi uscat fundul copilului tau, astfel ca este bine sa-i schimbi scutecul cat de repede posibil dupa ce s-a murdarit.

Curata atent zona genitala a copilului la fiecare schimbare a scutecului. Nu trebuie sa freci pielea pana s-a uscat.

Daca bebelusul este predispus sa faca aceasta iritatie, aplica un unguent protector dupa fiecare schimbare a scutecului. Nu trebuie sa aplici pudra de talc, deoarece praful este daunator pentru plamanii bebelusului daca acesta il inspira.

Daca vrei sa folosesti pudra, alege un tip de pudra cu amidon de porumb. Aplica pudra prima data pe mana ta pentru a evita contactul cu plamanii copilului. Pastreaz-o la distanta de copil si spala pudra care se acumuleaza in pliurule pielii bebelusului.

Cand copilul incepe sa manance mancare solida, trebuie sa introduci fiecare aliment pe rand in hrana sa. Acest lucru te ajuta sa determini daca vreun aliment il predispune la iritatie. Daca ai observat ca vreun aliment il face sensibil, trebuie sa-l elimini pentru moment din alimentatie.

Nu strange tare scutecul pe piele, deoarece aerul nu va putea circula. Hainele largi ajuta pielea copilului sa respire.

Daca folosesti scutece din material, trebuie sa le speli cu detergenti fara parfum si fara balsam de rufe. Ambele pot cauza iritatii la nivelul pielii copilului. Spala scutecele cu apa calda si clateste-le de doua ori. Adauga otet in prima apa de clatire pentru a elimina orice substante alcaline iritante.

Continua hranirea prin alaptare cat de multi poti, deoarece aceasta creste rezistenta copilului la infectii. Astfel, nu va avea nevoie de antibiotice, care pot contribui la aparitia iritatiei.

Daca bebelusul merge la cresa, asigura-te ca ingrijitorii inteleg importanta respectarii acestor masuri de prevenire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu