sâmbătă, 13 februarie 2010

Tot ce trebuie sa stii despre dintii bebelusului


Pentru noii parinti, iesirea dintilor pare unul dintre cele mai dificile aspecte in primul an de viata al copiilor. Vei auzi tot felul de povesti ale colegelor de la serviciu care isi iau timp liber ca sa stea acasa cu bebelusul. Dar iesirea dintilor este atat de problematica? Parintii cu experienta iti vor spune cu siguranta ca iesirea dintilor poate sa fie problematica.
Reactiile la iesirea dintilor
Copiii vor avea reactii diferite la iesirea dintilor.Unii vor fi nepasatori pe masura ce vor saliva peste tot, in timp ce dintii ii vor iesi peste noapte. Alti copii dorm putin, au diaree, saliveaza timp de cateva luni si, intr-un final, va iesi cate un dinte. Felul in care ii ies dintii copilului este genetic. Astfel, vei putea doar sa tratezi simptomele problemei si nu vei putea impiedica reactiile la iesirea dintilor.

Simptomele iesirii dintilor
Salivare- cel mai important semn al unui dinte nou este salivarea. Nu trebuie sa crezi ca daca bebelusul saliveaza, atunci iesirea dintelui este iminenta. Saliva care insoteste dintele nou poate sa dureze cateva saptamani sau chiar o luna inainte ca dintele nou sa fie vizibil.

Somn putin – copilul se va trezi mai des si va adormi mai greu. Copilul va dormi prost si inainte ca dintele sa fie vizibil, dar trebuie sa fii atenta sa nu fie o raceala sau o infectie a urechii.

Mestecare- copilul va simti durere din cauza faptului ca dintele iese din gingii. Il vei vedea bagandu-si degetele in mana, mestecand pumnul sau bagandu-si obiectele in gura. Dar acest semn nu este unul evident, deoarece copiilor le place sa exploreze astfel lumea din jur.

Plansete- bebelusii au putine moduri de a se exprima. Cei mici te vor anunta cat de nefericiti sunt din cauza durerilor si vor plange si se vor vaita toata ziua.

Febra- de obicei, febra este mica, in jur de 38°C. Febra insoteste de obicei procesul de iesire a dintilor si apare de obicei cand dintele iese din gingii. Va trece curand dupa ce dintele a iesit.

Diareea- toate aceste simptome ale iesirii dintilor contribuie la declansarea diareii. Aceasta poate sa cauzeze si o iritatie in zona scutecului.

Solutii pentru abordarea acestei probleme

Incearca sa nu-i dai copilului niciun fel de medicamente. Acest proces poate dura cateva zile sau chiar saptamani si nu trebuie sa-i dai medicamente in fiecare seara. Compresele reci sau orice lucruri pe care copilul le poate mesteca cu gingiile il vor ajuta sa combata durerea. Bebelusul are nevoie de sprijinul tau in timpul acestei perioade frustrante si este bine sa lasi deoparte alte griji si sa te ocupi doar de cel mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu